fbpx

דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור

מרכיבים:

לדג האמנון-

6 פילה דג אמנון (מושט) טריים או מופשרים

מיץ מלימון שלם גדול

מעט מלח גס

לתיבול-

חצי כפית מלח

4\1 כפית פלפל שחור

4\1 כפית פפריקה אדומה

4\1 כפית כורכום

4\1 כפית פטרוזיליה יבשה

1 שן שום כתושה

3 כפות שמן זית

2 כפות מים

אופן ההכנה:

השריית הדג-

  1. דג אמנון צריך השרייה לפני ההכנה, ההשריה עוזרת להיפטר מהריח החזק של הים. לכן, נסחט לימון לקערה גדולה, נוסיף מלח גס ונשרה את פילה האמנון בקערה כחצי שעה.
  2. לאחר ההשריה נשטוף את הפילטים היטב ונסדר בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

 

תיבול הדג והאפייה-

  1. נחמם תנור מראש על 180 מעלות.
  2. בקערה בינונית נערבב את כל מצרכי התיבול: שמן, שום, מים ותבלינים.
  3. בעזרת מברשת סיליקון נמרח על הפילטים שבתבנית את תערובת התיבול, נקפיד למרוח את האמנון מכל הצדדים.
  4. נאפה את הדגים בתנור שחומם מראש כ-17 דקות, עד שהדג מקבל צבע יפה.

כמה טיפים חשובים-

* לא לוותר על השריית הדג

* אל תאפו יותר מידי – כדי לשמור על האמנון עסיסי חשוב לאפות בדיוק במידה הנכונה, אחרת הדג מתייבש.
* להכניס את הדג האפוי לרוטב – לאחר אפיית הדג בתנור ניתן להכניסו לרוטב מוכן, יוצא מצוין.

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS