fbpx

דג אמנון עם עגבניות שרי בצל סגול ולימון

מרכיבים:

מרכיבים: 

200 גרם דג פילה אמנון מופשר/ טרי 

100 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצאים

חצי בצל סגול בינוני 

תרסיס שמן 

רבע לימון פרוס לפרוסות

מעט מלח 

מעט פלפל לבן 

מעט תבלין לדג 

להשריית הדג-

מיץ מלימון שלם גדול

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

השריית הדג

  1. דג אמנון צריך השרייה לפני ההכנה, ההשריה עוזרת להיפטר מהריח החזק של הים. לכן, נסחט לימון לקערה גדולה, נוסיף מלח גס ונשרה את פילה האמנון בקערה כחצי שעה.
  2. לאחר ההשריה נשטוף את הפילה היטב.
  3. לקראת סוף זמן ההשריה-

    בישול הדג

    1. חותכים לרצועות את הבצל סגול ואת עגבניות השרי לחצי. 
    2. מרססים מעט שמן על מחבת נון סטיק על אש נמוכה.
    3. אחרי שהשמן התחמם, מטגנים מעט את הבצל הסגול ואת עגבניות השרי. 
    4. מעבירים את דג האמנון למחבת ושמים את תערובת עגבניות השרי והבצל מעל הדג. 
    5. מוסיפים פרוסות לימון חתוכות דק על דג האמנון, מתבלים לפי הטעם ומכסים עם מכסה. 
    6. מבשלים 10-15 דקות, יש לבדוק עם מזלג שהדג מוכן מבפנים, במידה ולא, יש לכסות ולתת לדג עוד 5 דקות.

    *מומלץ לאכול עם אורז לבן! 

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS