fbpx

קציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות בקר ברוטב עגבניות

מרכיבים:

לקציצות:

חצי קילו בשר בקר טחון 

תפוח אדמה בינוני (100 גרם)

חצי בצל לבן קצוץ 

צרור פטרוזיליה קצוצה 

ביצה שלמה

חצי כפית מלח 

חצי כפית פלפל

חצי כפית ראס אל חנות

לרוטב:

כף שמן זית (10 גרם )

100 גרם עגבניות קצוצות דק /  מרוסקות 

1 בצל קצוץ 

2 שיני שום 

פפריקה מתוקה/ חריפה בהתאם לטעם האישי

כפית כמון 

כחצי כפית מלח 

חצי כפית פלפל לבן 

מים רותחים 

אופן ההכנה:

אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן זית 
  2. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, ומוסיפים את העגבניות הקצוצות/ מרוסקות ומערבבים היטב . 
  3. מוסיפים כוס מים רותחים ומתבלים בפפריקה מתוקה/חריפה, כמון, מלח, פלפל לבן ומערבבים היטב.
  4. מתקנים טעמים, מבשלים עם מכסה סגור על אש נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים (בערך 10 דקות).
  5. בינתיים מכינים את תערובת הקציצות: מגררים במגררת תפוח אדמה, קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה, מוסיפים ביצה ומתבלים, מערבבים היטב ביחד עם הבשר הטחון. 
  6. יוצרים קציצות בהתאם לגודל הרצוי (מומלץ בינוני) ומוסיפים לרוטב.
  7. מבשלים 15-20 דקות על להבה בינונית עם מכסה סגור ומידי פעם פותחים ושמים רוטב על הקציצות.
  8. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

 בתיאבון ! 

 

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS