fbpx

קציצות ברוקולי ושיבולת שועל

פשטידת ברוקלי

מרכיבים:

400 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (טרי\קפוא)

חצי בצל בינוני 

3 שיני שום

1 ביצה גדולה

חצי כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) 

*לרגישים לגלוטן יש להשתמש בקוואקר ללא גלוטן

1 כפית שטוחה מלח

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים בברוקולי קפוא- יש להשרות כדקה במים רותחים ולסנן.  אם משתמשים בפרחי ברוקולי טריים – יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן. מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
  2. טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא לטחון למחית).
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצה, שיבולת שועל, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
  4. יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס"מ, עובי 1 ס"מ ומניחים על נייר האפיה המשומן.
  5. מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך  25-30 דקות. הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.

 

בתאבון!

2020 © כל הזכויות שמורות ל-FITNASS